Wersje językowe
SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI!
ZAPIEKANE TOSTY FRANCUSKIE Z LIOOWOCAMI PREMIUM LIOFORTE
ZAPIEKANE TOSTY FRANCUSKIE Z LIOOWOCAMI PREMIUM LIOFORTE

Składniki:

  • duża chałka lub 4 małe bułki,
  • szklanka LioOowoców premium Lioforte,
  • szczypta cynamonu,
  • szklanka mleka,
  • 3 jajka,
  • łyżka miodu,
  • łyżka cukru waniliowego,
  • masło.

Wykonanie:

  • Mieszamy mleko, jajka, miód, cynamon i cukier, dodajemy do nich owoce, odstawiamy.
  • Formę do zapiekania smarujemy masłem.
  • Pieczywo kroimy w niewielkie cząstki, wrzucamy do naczynia.
  • Całość zalewamy przygotowaną na początku mieszanką.
  • Zapiekamy ok 25 minut w 180 stopniach, w opcji góra-dół.
  • Gotowe danie posypujemy cukrem pudrem.

Autor przepisu i zdjęcia: Karolina Wilk/Kinka, www.kinka.com.pl

Powrót do wszystkich przepisów

 

©Lioforte Sp. z o.o.

Dalsze rozpowszechnianie przepisów i/lub zdjęć wymaga uprzedniej zgody firmy Lioforte oraz autorów poszczególnych przepisów.

---

do góry
Instagram
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl