Składniki:
- duża chałka lub 4 małe bułki,
- szklanka LioOowoców premium Lioforte,
- szczypta cynamonu,
- szklanka mleka,
- 3 jajka,
- łyżka miodu,
- łyżka cukru waniliowego,
- masło.
Wykonanie:
- Mieszamy mleko, jajka, miód, cynamon i cukier, dodajemy do nich owoce, odstawiamy.
- Formę do zapiekania smarujemy masłem.
- Pieczywo kroimy w niewielkie cząstki, wrzucamy do naczynia.
- Całość zalewamy przygotowaną na początku mieszanką.
- Zapiekamy ok 25 minut w 180 stopniach, w opcji góra-dół.
- Gotowe danie posypujemy cukrem pudrem.
Autor przepisu i zdjęcia: Karolina Wilk/Kinka, www.kinka.com.pl
Powrót do wszystkich przepisów
©Lioforte Sp. z o.o.
Dalsze rozpowszechnianie przepisów i/lub zdjęć wymaga uprzedniej zgody firmy Lioforte oraz autorów poszczególnych przepisów.
---