Wersje językowe
SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI!
TARTALETKI Z DUSZONĄ CEBULĄ, GORGONZOLĄ I JEŻYNĄ LIOFILIZOWANĄ PREMIUM LIOFORTE
TARTALETKI Z DUSZONĄ CEBULĄ, GORGONZOLĄ I JEŻYNĄ LIOFILIZOWANĄ PREMIUM LIOFORTE

 

 

Składniki:

Ciasto

- 1 pełna szklanka mąki orkiszowej pełnoziarnistej

- 1 jajko

- 50 g zimnego masła

- 1 szczypta soli

- 1 szczypta pieprzu

 

Nadzienie

- 3 średniej wielkości czerwone cebule

- 100 g sera gorgonzola

- 1 jajko

- 1 łyżka oleju rzepakowego

- 50 ml mleka

- 1 szczypta soli

- 1 szczypta pieprzu

- 1 łyżeczka curry

 

Dekoracja

- 1 garść jeżyn liofilizowanych premium Lioforte

- świeży rozmaryn

 

Wykonanie:

Wszystkie składniki na ciasto łączymy i wyrabiamy przez chwilę.

Następnie dzielimy ciasto na 6 równych części i formujemy z nich kulki.

Każdą kulkę rozwałkowujemy na grubość około 1 cm i wkładamy w foremki do tartaletek. Ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach C.

W tym czasie przygotowujemy nadzienie.

Cebulę obieramy i drobno kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę, następnie podlewamy ją odrobiną wody i dusimy na wolnym ogniu, do czasu aż będzie miękka. Doprawiamy.

Na podpieczone tartaletki wykładamy cebulę.

Jajko mieszamy z mlekiem i przyprawami, zalewamy tartaletki.

Na wierzchu układamy kawałki gorgonzoli.

Pieczemy przez 20 minut w 180 stopniach C.

Przed podaniem dekorujemy jeżyną liofilizowaną premium Lioforte i świeżym rozmarynem.

 

Autor przepisu i zdjęcia: 

Patrycja Marszalec, mgr dietetyki, www.zdrowy-sukces.pl

 

Składniki:

Ciasto

- 1 pełna szklanka mąki orkiszowej pełnoziarnistej

- 1 jajko

- 50 g zimnego masła

- 1 szczypta soli

- 1 szczypta pieprzu

 

Nadzienie

- 3 średniej wielkości czerwone cebule

- 100 g sera gorgonzola

- 1 jajko

- 1 łyżka oleju rzepakowego

- 50 ml mleka

- 1 szczypta soli

- 1 szczypta pieprzu

- 1 łyżeczka curry

 

Dekoracja

- 1 garść jeżyn liofilizowanych premium Lioforte

- świeży rozmaryn

 

Wykonanie:

Wszystkie składniki na ciasto łączymy i wyrabiamy przez chwilę.

Następnie dzielimy ciasto na 6 równych części i formujemy z nich kulki.

Każdą kulkę rozwałkowujemy na grubość około 1 cm i wkładamy w foremki do tartaletek. Ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach C.

W tym czasie przygotowujemy nadzienie.

Cebulę obieramy i drobno kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę, następnie podlewamy ją odrobiną wody i dusimy na wolnym ogniu, do czasu aż będzie miękka. Doprawiamy.

Na podpieczone tartaletki wykładamy cebulę.

Jajko mieszamy z mlekiem i przyprawami, zalewamy tartaletki.

Na wierzchu układamy kawałki gorgonzoli.

Pieczemy przez 20 minut w 180 stopniach C.

Przed podaniem dekorujemy jeżyną liofilizowaną premium Lioforte i świeżym rozmarynem.

 

Autor przepisu i zdjęcia: 

Patrycja Marszalec, mgr dietetyki, www.zdrowy-sukces.pl

 

Składniki:

Ciasto

- 1 pełna szklanka mąki orkiszowej pełnoziarnistej

- 1 jajko

- 50 g zimnego masła

- 1 szczypta soli

- 1 szczypta pieprzu

 

Nadzienie

- 3 średniej wielkości czerwone cebule

- 100 g sera gorgonzola

- 1 jajko

- 1 łyżka oleju rzepakowego

- 50 ml mleka

- 1 szczypta soli

- 1 szczypta pieprzu

- 1 łyżeczka curry

 

Dekoracja

- 1 garść jeżyn liofilizowanych premium Lioforte

- świeży rozmaryn

 

Wykonanie:

Wszystkie składniki na ciasto łączymy i wyrabiamy przez chwilę.

Następnie dzielimy ciasto na 6 równych części i formujemy z nich kulki.

Każdą kulkę rozwałkowujemy na grubość około 1 cm i wkładamy w foremki do tartaletek. Ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach C.

W tym czasie przygotowujemy nadzienie.

Cebulę obieramy i drobno kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę, następnie podlewamy ją odrobiną wody i dusimy na wolnym ogniu, do czasu aż będzie miękka. Doprawiamy.

Na podpieczone tartaletki wykładamy cebulę.

Jajko mieszamy z mlekiem i przyprawami, zalewamy tartaletki.

Na wierzchu układamy kawałki gorgonzoli.

Pieczemy przez 20 minut w 180 stopniach C.

Przed podaniem dekorujemy jeżyną liofilizowaną premium Lioforte i świeżym rozmarynem.

 

Autor przepisu i zdjęcia: 

Patrycja Marszalec, mgr dietetyki, www.zdrowy-sukces.pl

Powrót do wszystkich przepisów

 

©Lioforte Sp. z o.o.

Dalsze rozpowszechnianie przepisów i/lub zdjęć wymaga uprzedniej zgody firmy Lioforte oraz autorów poszczególnych przepisów.

 

do góry
Instagram
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl