Składniki:
2 jajka
20 ml mleka
2 łyżki mąki orkiszowej jasnej lub ciemnej
1 łyżeczka erytrytolu/ cukru lub innego słodzika
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szczypta soli
1 szczypta cynamonu
1 łyżeczka oleju
3 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka orzechów włoskich
1 garść poziomek liofilizowanych premium Lioforte
Wykonanie:
Białka oddzielamy od żółtek. Do białek dodajemy erytrytol oraz sól. Miksujemy do uzyskania puszystej piany. Następnie dodajemy żółtka, proszek do pieczenia oraz mąkę i dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i wykładamy masę. Smażymy z dwóch stron na wolnym ogniu przez około 7 minut. Omlet podajemy z jogurtem, orzechami i owocami.
Autor przepisu i zdjęcia:
Patrycja Marszalec, mgr dietetyki, www.zdrowy-sukces.pl
Powrót do wszystkich przepisów
©Lioforte Sp. z o.o.
Dalsze rozpowszechnianie przepisów i/lub zdjęć wymaga uprzedniej zgody firmy Lioforte oraz autorów poszczególnych przepisów.