Wersje językowe
SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI!
Czy można zastąpić owoce świeże owocami liofilizowanymi?

„Owoce jagodowe należą do najcenniejszych produktów spożywczych z punktu widzenia wartości odżywczych. Wiesz na pewno, że owoce jagodowe to ogromne źródło antyoksydantów, które wymiatają wolne rodniki i zmniejszają stan zapalny, a także opóźniają proces starzenia się.

Na nasze nieszczęście sezon na świeże owoce jagodowe trwa tylko przez około 4 miesiące, w okresie letnim.

Owoce jagodowe warto jeść jednak przez cały rok, niestety świeże owoce poza sezonem nie należą do najtańszych. No i są to owoce z importu.

Dobrą opcją jest mrożenie owoców, a jeszcze lepszym rozwiązaniem liofilizacja.

Dzięki liofilizacji możemy zachować kształt owocu, wszystkie właściwości odżywcze oraz smak. Pod warunkiem, że mówimy o liofilizacji bez użycia mikrofal.

Owoce liofilizowane to świetna, zdrowa przekąska do chrupania - są uzależniające!

Dodam, że owoce jagodowe powinien jeść każdy! Osoby zdrowe, ale również osoby zmagające się z zaburzeniami hormonalnymi, miażdżycą, trądzikiem czy otyłością.

Podsumowując: owoce liofilizowane to świetne urozmaicenie diety, kiedy nie mamy dostępu do świeżych owoców jagodowych. Ja chrupię codziennie a Ty?”

~ mgr Patrycja Marszalec, dietetyk 

do góry
Instagram
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl