Wersje językowe
SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI!

JAGODA LEŚNA LIOFILIZOWANA BIO, 250g

PACK BIG_AV_JAGODA BIO_1080x1780 px-min.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 130,00 zł 130.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Lioforte
Kod produktu: B-2-1-50-4_rok30_20210410101700

Opis

Najwięcej prozdrowotnych korzyści czerpiemy spożywając porcję owoców liofilizowanych premium Lioforte codziennie. Dlatego liofilizowane owoce jagody leśnej BIO Lioforte dostępne są w poręcznych, indywidualnych opakowaniach 30 g oraz w dużych, ekonomicznych opakowaniach 250 g, zawierających zapas owoców na cały tydzień, stworzonych również z myślą o potrzebach całej rodziny.

 


Składniki: owoce jagody leśnej  BIO (Vaccinium myrtillus L.) 100%, poddane procesowi liofilizacji premium Lioforte, bez użycia mikrofal


Postać: owoce całe


Opakowanie 250g


Produkt w 100% polski   


Certyfikowany ekologicznie  


100% naturalny


Naturalnie bezglutenowy


Produkt odpowiedni dla wegan


Wygodne opakowanie z systemem wielokrotnego zamykania chroni owoce przed wilgocią i zapewnia łatwość użycia w każdych warunkach.


  

 

DZIAŁANIE WZMACNIAJĄCE I ODŻYWCZE JAGODY LEŚNEJ 

Jagoda leśna (Vaccinium myrtillus L.), zwana również borówką czarną, przez wieki była uważana za wyjątkowy, cudowny wręcz lek używany do leczenia wszelkich zakażeń, w tym zakażeń pasożytniczych.  Do dziś lekarze zalecają dzieciom jedzenie jagód w ramach kuracji przeciw glistom i owsikom. Jagody zawierają liczne pierwiastki mineralne (selen, cynk, miedź, mangan), witaminy (C, A, B, PP) oraz błonnik. 

Jagoda leśna (inne nazwy to: borówka czarna i borówka czernica) jest bogatym źródłem różnych fitoskładników, w tym antocyjanów, które wykazują szerokie spektrum funkcji biomedycznych. Obejmują one ochronę przed zaburzeniami sercowo-naczyniowymi, stresem oksydacyjnym wywołanym wiekiem, reakcjami zapalnymi i kilkoma chorobami zwyrodnieniowymi.

Antocyjany jagodowe poprawiają również funkcje neuronalne i poznawcze mózgu, zdrowie oczu, a także chronią integralność genomowego DNA. Regularne spożywanie jagody leśnej może być ważne dla zmniejszenia ryzyka chorób sercowo-naczyniowych poprzez obniżenie złego cholesterolu (LDL-C / TG) i zwiększenie dobrego (HDL-C).

Antocyjany wykazują również działanie antynowotworowe, poprzez zatrzymanie namnażania komórek nowotworowych, hamowanie procesu tworzenia się wolnych rodników i reaktywnych form tlenu oraz zapobieganie mutagenezie. Związki polifenolowe zawarte w jagodach mają również zdolność do hamowania wzrostu niektórych bakterii chorobotwórczych.

Ekstrakty z jagody leśnej chronią wątrobę przed uszkodzeniami wywołanymi czynnikami stresowymi, które przyczyniają się do znacznego podniesienia poziomu aminotransferazy alaninowej (ALT) i malonodialdehydu (MDA) - markera stresu oksydacyjnego. Podobne działanie ochronne ekstraktów borówkowych zaobserwowano w przypadku uszkodzeń nerek, spowodowanych podawaniem bromianu potasu, ulepszacza stosowanego w żywności do wybielania mąki. Bromian potasu ma właściwości kancerogenne, powoduje wzrost stężenia azotu mocznika i kreatyniny w surowicy krwi. Ekstrakty z jagody leśnej, mające silne właściwości antyutleniające przyczyniają się do obniżenia poziomu tych szkodliwych substancji, a co za tym idzie do zmniejszenia poziomu stresu oksydacyjnego wywołanego bromianem potasu.

Spożycie 100 g borówek świeżych dostarcza organizmowi 94% dziennego zapotrzebowania na mangan (biorący udział w biosyntezie cholesterolu i hormonów płciowych, poprawia funkcjonowanie układu nerwowego, stan skóry, włosów i paznokci, chroni układ krążenia, a niedobory mogą przyczyniać się do problemów z płodnością) oraz 27,6% na molibden (niezbędny do prawidłowego przyswojenia żelaza, a tym samym chroni przed anemią, poprawia odporność, uczestniczy w oczyszczaniu organizmu z toksyn, jest niezbędny do prawidłowego wzrostu młodego organizmu i ma pozytywny wpływ na męską płodność).

Dr Katarzyna Król-Dyrek, Niwa Hodowla Roślin Jagodowych Sp. z o.o.

 

 

JAGODA LEŚNA LIOFILIZOWANY BIO LIOFORTE 

W przeciwieństwie do soków, syropów i innych przetworów, liofilizowane owoce jagody leśnej BIO Lioforte zachowują wartości odżywcze i walory prozdrowotne świeżych owoców. Liofilizowane owoce jagody leśnej BIO Lioforte zawierają bogactwo kwasów organicznych, witamin i minerałów. Są owocami surowymi, poddanymi jedynie procesowi liofilizacji premium Lioforte, bez użycia mikrofal, bez dodatku cukru, bez konserwantów, są naturalnie bezglutenowe.

Liofilizowane owoce jagody leśnej BIO Lioforte są produktem w 100% polskim, certyfikowanym ekologicznie. Pochodzą z upraw nieprzemysłowych, od sprawdzonych, renomowanych producentów i przetwórców, którzy praktykują naturalne metody upraw.

 

   

250g liofilizowanych owoców jagody leśnej BIO Lioforte to ok. 1550g świeżych owoców.

 

  

WARTOŚCI ODŻYWCZE 

 JAGODA LEŚNA   LIOFILIZOWANA

 100 g   produktu 

 Opakowanie   250 g

 Energia

354 kcal

885 kcal

 Białko

1,7 g

4,25 g

 Tłuszcze

1,1 g

2,75 g

 w tym kwasy   tłuszczowe   nasycone

<0,1 g

0,25 g

 Węglowodany 

82,0 g

205 g

 w tym cukry

 proste

73,0 g

182,5 g

 Błonnik

47,0 g

117,5 g

 Sól

< 0,03 g

< 0,075 g

 

 

ZASTOSOWANIE 

DLA ZDROWIA

Codzienne spożywanie liofilizowanych owoców jagody leśnej BIO Lioforte (w ilości filiżanka dziennie) to prozdrowotny nawyk, który pozwala uzupełniać cenne witaminy, minerały i substancje biologicznie czynne. Wygodne opakowanie z systemem wielokrotnego zamykania chroni owoce przed wilgocią i zapewnia łatwość użycia w każdej sytuacji.

 

KULINARNE

Liofilizowane owoce jagody leśnej BIO Lioforte stanowią doskonały składnik dań i wyrobów takich, jak: napoje ciepłe (np. herbatki owocowe i owocowo-ziołowe), napoje zimne, koktajle i smoothie owocowe, musli, wyroby czekoladowe, ciasta, inne owocowe desery i przetwory, nalewki. Owoce liofilizowane Lioforte pysznie wyglądają i pięknie smakują.

KOSMETYCZNE

Liofilizowane owoce jagody leśnej BIO Lioforte mogą być stosowane jako składnik naturalnych maseczek wygładzających, ujędrniających i przyspieszających regenerację skóry, polecanych zwłaszcza cerom dojrzałym.

  

OWOCE LIOFILIZOWANE PREMIUM LIOFORTE = CODZIENNA PORCJA ZDROWIA 

„Niech pożywienie będzie Twoim lekarstwem, a lekarstwo pożywieniem” - słowa te wypowiedział ponad 2000 lat temu Hipokrates,  jeden z najwybitniejszych prekursorów współczesnej medycyny i profilaktyki zdrowotnej.

Hipokrates nie miał na myśli skomplikowanych diet czy wyszukanych suplementów dietetycznych. Mówił o tym, że w zdrowym stylu życia najważniejsze jest zdrowe odżywianie, a najważniejsze w zdrowym odżywianiu jest to, co jemy codziennie.

Podstawę codziennej, prozdrowotnej diety powinny stanowić warzywa i owoce, które dostarczają organizmowi wachlarz cennych składników niezbędnych do jego prawidłowego funkcjonowania.

Owoce liofilizowane Lioforte to nieprzetworzone koncentraty wartości odżywczych i naturalnych składników wspierających zdrowie. Codzienne spożywanie filiżanki owoców liofilizowanych Lioforte to prozdrowotny nawyk wpisujący się w świadome działania na rzecz troski o zdrowie i dobre samopoczucie - nasze i naszych bliskich.

Kluczowymi elementami dla zachowania dobrego stanu zdrowia jest jednoczesne prowadzenie zdrowego trybu życia oraz stosowanie zbilansowanej, zróżnicowanej diety, zgodnie ze współczesnymi zaleceniami naukowymi.

 

Dane techniczne

Wielkość opakowania Duże

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Instagram
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
/* kod dla karty PRODUKTU, wklejamy w pliku product/index.tpl na samym dole */
Sklep internetowy Shoper.pl