Wersje językowe
SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI!
PIECZONA OWSIANKA CZEKOLADOWA Z CZARNYMI MALINAMI LIOFILIZOWANYMI PREMIUM LIOFORTE
PIECZONA OWSIANKA CZEKOLADOWA Z CZARNYMI MALINAMI LIOFILIZOWANYMI PREMIUM LIOFORTE

Składniki:

  • szklanka płatków owsianych błyskawicznych,
  • szklanka posiekanych orzechów, wiórek kokosowych, pistacji itp.
  • szklanka czarnych malin liofilizowanych premium Lioforte,
  • łyżka kakao ciemnego,
  • 4 kostki posiekanej gorzkiej czekolady,
  • 5 łyżek cukru lub miodu,
  • 3 łyżki masła orzechowego,
  • 2 jajka,
  • szklanka mleka.

Wykonanie:

  • W pierwszej misce mieszamy sypkie składniki, a w drugiej płynne. Wlewamy składniki płynne do suchych, mieszamy.
  • Formę do tarty smarujemy masłem, obsypujemy bułką tartą lub wiórkami kokosowymi. Wlewamy owsiankę.
  • Pieczemy 20 minut w 190 stopniach, w opcji góra-dół.

Autor przepisu i zdjęcia: Karolina Wilk/Kinka, www.kinka.com.pl

 

Powrót do wszystkich przepisów

 

©Lioforte Sp. z o.o.

Dalsze rozpowszechnianie przepisów i/lub zdjęć wymaga uprzedniej zgody firmy Lioforte oraz autorów poszczególnych przepisów.

---

do góry
Instagram
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl