Składniki:
- szklanka płatków owsianych błyskawicznych,
- szklanka posiekanych orzechów, wiórek kokosowych, pistacji itp.
- szklanka czarnych malin liofilizowanych premium Lioforte,
- łyżka kakao ciemnego,
- 4 kostki posiekanej gorzkiej czekolady,
- 5 łyżek cukru lub miodu,
- 3 łyżki masła orzechowego,
- 2 jajka,
- szklanka mleka.
Wykonanie:
- W pierwszej misce mieszamy sypkie składniki, a w drugiej płynne. Wlewamy składniki płynne do suchych, mieszamy.
- Formę do tarty smarujemy masłem, obsypujemy bułką tartą lub wiórkami kokosowymi. Wlewamy owsiankę.
- Pieczemy 20 minut w 190 stopniach, w opcji góra-dół.
Autor przepisu i zdjęcia: Karolina Wilk/Kinka, www.kinka.com.pl
Powrót do wszystkich przepisów
©Lioforte Sp. z o.o.
Dalsze rozpowszechnianie przepisów i/lub zdjęć wymaga uprzedniej zgody firmy Lioforte oraz autorów poszczególnych przepisów.
---