Składniki:
3 jajka
100 g makreli wędzonej
100 g serka kanapkowego
1 łyżeczka majonezu
1/2 małej cebuli
1 szczypta soli i pieprzu
2 łyżki czarnej maliny liofilizowanej premium Lioforte
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo, a następnie obieramy.
Przekrajamy jajka na pół i wyjmujemy żółtko.
Siekamy drobno cebulę. Makrelę oczyszczamy z ości.
Łączymy podane składniki i dokładnie mieszamy.
Połówki jajek faszerujemy przygotowaną masą.
Na jajkach układamy owoce czarnej maliny liofilizowanej premium Lioforte, lekko dociskając.
Całość posypujemy pieprzem.
Autor przepisu i zdjęcia:
Patrycja Marszalec, mgr dietetyki, www.zdrowy-sukces.pl
Powrót do wszystkich przepisów
©Lioforte Sp. z o.o.
Dalsze rozpowszechnianie przepisów i/lub zdjęć wymaga uprzedniej zgody firmy Lioforte oraz autorów poszczególnych przepisów.
---