Wersje językowe
SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI!
GRYS MALINOWY PREMIUM LIOFORTE: 3 PYSZNE, ZDROWE, ZASKAKUJĄCE PRZEPISY

Grys malinowy sprawdzi się w przepisach wytrawnych i słodkich. W wersji premium tj. pochodzący z malin poddanych liofilizacji premium Lioforte, bez użycia mikrofal, będzie nie tylko piękną dekoracją i smakowitym uzupełnieniem, ale dostarczy nam porcji witamin, minerałów i składników biologicznie czynnych.

Przepisy opracowała dla Was Patrycja Marszalec, dietetyk kliniczny/Zdrowy-sukces.pl

 

 

PIZZA Z KALAFIORA Z GRYSEM MALINOWYM PREMIUM LIOFORTE

 

Składniki:

450 g kalafiora

1 jajko

1,5 łyżki mąki ryżowej/pszennej

1 szczypta soli

2 łyżki pesto czerwonego

2 łyżki grysu malinowego premium Lioforte

1 garść roszponki

1/2 mozzarelli

 

Wykonanie:

Kalafior ścieramy na tarce lub blendujemy malakserem. Kalafior powinien mieć konsystencję ryżu.

Do kalafiora dodajemy jajko, mąkę oraz sól i dokładnie mieszamy tworząc jednolite ciasto.

Ciasto z kalafiora wykładamy na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia i formujemy okrąg o grubości 1 cm.

Pieczemy przez około 25 minut w 180 stopniach C. Pieczemy do zarumienienia.

Blat pizzy wyjmujemy z piekarnika, smarujemy pesto, nakładamy mozzarellę i roszponkę. Pizzę posypujemy grysem z malin. 

 

 

LAWASZ Z GRYSEM MALINOWYM PREMIUM LIOFORTE

Składniki:

1 lawasz/tortilla

2 łyżeczki majonezu

2 łyżki parmezanu

1 garść roszponki/rukoli/sałaty

2 łyżki grysu liofilizowanego premium Lioforte

 

Wykonanie:

Lawasz smarujemy majonezem, nakładamy zieleninę, parmezan i grys malinowy premium Lioforte. Zawijamy w rulon, kroimy na 4 części i podsmażamy delikatnie na patelni. 

 

 

DESER ŚNIADANIOWY Z GRYSEM MALINOWYM PREMIUM LIOFORTE

 

Składniki:

2,5 łyżki kuleczek tapioki

1 łyżeczka nasion chia

1 szklanka wody

2 łyżki jogurtu naturalnego

1 garść orkiszu ekspandowanego 

2 łyżeczki cukru/erytrytolu

 

Wykonanie:

Tapiokę moczymy w wodzie przez 30 minut.

Następnie gotujemy tapiokę z dodatkiem erytrytolu.

Dodajemy nasionka chia.

Połowę ugotowanej tapioki przekładamy do szklanki.

Jogurt mieszamy z erytrytolem i orkiszem, przekładamy na warstwę z tapioki. Następnie wykładamy pozostałą część tapioki. Całość posypujemy grysem malinowym. 

 

---

Autor przepisów i zdjęć: Patrycja Marszalec, mgr dietetyki, www.zdrowy-sukces.pl

©Lioforte Sp. z o.o.

Dalsze rozpowszechnianie przepisów i/lub zdjęć wymaga uprzedniej zgody firmy Lioforte oraz autorów poszczególnych przepisów.

 

do góry
Instagram
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl