Wersje językowe
SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI!
DOMOWA CZEKOLADA Z OWOCAMI LIOFILIZOWANYMI PREMIUM LIOFORTE
DOMOWA CZEKOLADA Z OWOCAMI LIOFILIZOWANYMI PREMIUM LIOFORTE

100 g masła,

40 g pasty kokosowej lub masła orzechowego, migdałowego (do wyboru - kto, co lubi),

3 łyżki kakao,

2 łyżki cukru pudru,

2-3 krople olejku migdałowego.

 

Dodatkowo:

wiórki kokosowe,

garść malin liofilizowanych Lioforte

garść czarnych porzeczek Lioforte

 

Wykonanie:

Masło stopić, wymieszać z pozostałymi składnikami, lekko podgrzewając. Uwaga! Jeśli masa się zagotuje, może się oddzielić tłuszcz, a część stała zamienić w grudki. Wtedy bez paniki - wyłączamy kuchenkę, dodajemy do masy łyżkę gęstej śmietany i mieszamy za pomocą rózgi kuchennej.

Wykładamy masę na formy wyłożonej papierem do pieczenia, wygładzamy. Wkładamy na 10-15 minut do lodówki. Wyjmujemy, dekorujemy dodatkami, wkładamy do zamrażalnik na ok. 2 godziny. Wyjmujemy, kroimy na kawałki i w ten sposób mamy idealny, zdrowy deser do kawy!

Autor przepisu i zdjęcia: Karolina Wilk/Kinka, www.kinka.com.pl

 

Powrót do wszystkich przepisów

do góry
Instagram
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl