Składniki:
pomidorki koktajlowe,
camembert,
kabanosy,
rucola,
rokitnik liofilizowany premium Lioforte,
bazylia,
ugotowane jajka,
koperek,
winogrona jasne i ciemne,
pomidory,
mozzarella,
ogórek zielony,
melon,
twardy żółty ser, np. grana padano,
brzoskwinia.
Wykonanie:
Deska wytrawna to tak naprawdę to czysta inwencja twórcza! U każdego może zawierać zupełnie inne pyszności. Cały sekret deski polega na tym, że ma mnóstwo składników do przekąszenia, można podać obok pieczywo. Pamiętajmy o tym, by deska wyglądała bogato, nie powinna mieć pustych miejsc - dzięki temu całość nie tylko rewelacyjnie smakuje, ale i bajecznie wygląda. Świetnie w zagospodarowaniu miejsca na desce sprawdzają się owoce liofilizowane premium Lioforte, w dowolnej konfiguracji.
Autor przepisu i zdjęcia: Karolina Wilk/Kinka, www.kinka.com.pl